Igazán jövőbe illő találmánnyal álltak elő a dél-koreaiak, még mindig tudnak ujjat mutatni. Nem elírás, valóban ujjat mutatnak, amivel ráadásul telefonálni is lehet. A jó hír, hogy ez bárki ujja lehet.

sgnl bluetooth headset sgnl bluetooth headset sgnl bluetooth headset

A közösségi kampány során finanszírozott SGNL hamar elérte, és jelentősen túllépte (csaknem 3000%-al) a kezdeti cél keretet, de ez nem is csoda. A szerkezettel, ami megalkottak elég különleges módját választották a telefonálás leegyszerűsítésére; az ujjunkat kell használnunk. Az eszköz tulajdonképpen okosszíjnak nevezhető, amit gyakorlatilag szinte bármilyen – akár klasszikus – órához hozzá lehet kapcsolni. A szíj Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz, és hívást lehet fogadni vele, eddig stimmel. Azonban a hívás fogadásához nem kell semmilyen plusz eszköz, amit a fülünkbe kell tenni, egyszerűen az ujjunkat hozzáérintjük a fülünkhöz, és máris tisztán halljuk a másikat.

bcuAz eszköz működése amilyen különleges olyan egyszerű. A szíj Bluetooth-on keresztül veszi a hangot a telefontól, majd rezgéssé alakítja a hangokat. A BCU technológia segítségével ezeket a rezgéseket hibátlanul vezeti a kezünk, amik a fülünkhöz érve belső hangot képezve visszaverődnek és újra hanggá alakulnak. A gyártó ezzel együtt azt is hangsúlyozza, hogy a technológia egyáltalán nincs ártó hatással az emberi testre.

Az eszköz sok oldalú, és több kiemelkedő előnye is van. Először is rendkívül biztonságos, a képzett hangot gyakorlatilag csak mi hallhatjuk, ráadásul külső zajok nélkül, kristálytisztán. A hívásokat fel tudjuk venni és le is tudjuk tenni a szíjon található gomb segítségével, tehát a telefont elő se kell venni a hívások során. A szíj mindemellett még aktivitás mérőként is funkcionál, a hozzá tartozó applikáció pedig részletes adatokat és statisztikákat mutat az egészségünkkel kapcsolatban.

Összességében ez egy rendkívül jól eltalált eszköz, ami kitűnően ötvözi a modern technikát a klasszikus dolgokkal (mint az órák, vagy az ember). Viszont az ára sem kevés; az Indiegogo-n jelenleg $149-ért kapható. Ehhez hozzájön a szállítás, ami hazánkba $29 dollár, így összesen $178 dollárért (+vám, áfa stb.) lehet rendelni Dél-Koreából.