A gyűrött inget nem egyszerű orvosolni utazáskor, pláne ha a szálláson nem tudnak vasalót biztosítani. Ezen segít ez a mobil vasaló.

Travel Iron

A konferenciára vagy üzleti megbeszélésre gyűrött ingben menni elég nagy öngól, már rögtön a sípszó után, érdemes tehát az alapvető higiénia mellett odafigyelni az öltözékünkre is. Ezt az utazás nem segíti elő, könnyen előfordulhat, hogy az otthon még tökéletesen kivasalt ing a szállodába érve már csak egy törlőrongyra emlékeztet. Persze csomagolhatunk egy vasalót is…de szerencsére ennél van jobb megoldás – az utazó vasaló.

A Collar Perfect több, mint negyvenkét-ezer dollárt gyűjtött össze a projektre a Kickstarter közösségi finanszírozási oldalán tavaly előtt. Azóta a termék kiforrott, a gyártása beindult, és sikeresen fut: a Travel Iron.

A Travel Iron egy apró vasaló, ami – amellett, hogy mobilis – roppant hatékony is. A kis vasaló a részletekre lett kitalálva, tehát a legoptimálisabb használata a kivasalt, de azóta meggyűrt ing kiigazítása – azaz tökéletes utazáshoz. Használata is egyszerű, az eszközzel csipesz-szerűen végig kell simítani az ing gyűrött részeit, és a végeredmény magáért beszél. Az eszköz nagy előnye, hogy mivel ilyen kicsi és könnyen kezelhető, ezért olyan részletekbe menően lehet ránctalanítani az inget, hogy olyan valószínűleg még soha nem volt előtte. Travel IronA kis „csipesszel” ki lehet vasalni az ing zsebének is mind a két felületét, a gallért, az ujját, a gombok közötti részt – mindezt tényleg nagyon egyszerűen.

Ha komolyabb vasalásra van szükség, az eszköznek az sem gond. A „fogó” két oldalát 90 fokban ki lehet hajtani, így egy teljes értékű vasalót kapunk. A vasaló hőfoka hozzáállítható a különböző anyagokhoz; fehérnemű, farmeranyag, pamut, gyapjú, selyem és poly üzemmód között választhatunk.

Azt, hogy az eszköz utazáshoz lett kifejlesztve az is jelzi, hogy 110V és 220V hálózaton is működik, tehát emiatt sem kell aggódni. Ráadásul jár hozzá egy kis tasak a könnyebb szállíthatóságért.

A Collar Perfect Travel Iron egy hasznos, hatékony eszköz, jól jöhet bármilyen utazáskor, hogy egy kicsit ráncba szedjük a ruházatunkat vele. Az Amazonon kapható, $35 dollár ingyenes szállítással.