Minden utazás/túrázás egyik legalapvetőbb kérdése az élelem és vízellátás. Most mutatunk egy eszközt, amellyel ez utóbbi meg is oldódott. És még vizet sem kell magunkkal vinnünk.

Tehát kezdődik a túra, adott a kérdés; mennyi vizet vigyünk magunkkal? Ha túl sok csak nehezedik a cipelni való, ha túl kevés akkor nem lesz elég. Az Etekcity vállalat régóta gyárt hasznos eszközöket az egészséges életmód segítésére, a Water filter kütyüje pedig kétség kívül az egyik leghasznosabb ezek között.

Ez a vízszűrő egy többlépcsős folyamat során gyakorlatilag teljesen tisztára szűr (szinte) bármilyen friss vizet, legyen az bármilyen pocsolyából. Ez tényleg igaz, az eszközt többszörös tesztnek vetették alá, amelyek mindegyikén remekül szerepelt.

A TüV SüD Intézet független termékeket tesztel fogyasztói használatra; ezen a szigorú teszten a Water filter is megfelelt. Az FDA Food contact teszt során pedig az étellel vagy itallal érintkező anyagnak kell megfelelni egy bizonyos CFR szintnek, amit az eszköz szintén bőven teljesített.

VízszűrőA kétlépcsős szűrő egyik eleme egy üreges szálú ultraszűrő membrán, a másik pedig egy antibakteriális szénszűrő. Ezeken átfolyva a víz gyakorlatilag teljesen tiszta lesz minden káros anyagtól, az eszköz kiszűri ezeknek a 99,9999%-át (gyári adat).

A Water filterrel lehet közvetlenül a vízből is inni, ebben az esetben csak a víz alá kell meríteni a végét. Viszont remek tulajdonság, hogy az eszköz vége menetes, és minden kis szájú üveg csatlakoztatható hozzá. Tehát ha a forrásvízből megtöltünk egy kulacsot, utána csak rá kell tekerni a filtert és bármikor tiszta vizet ihatunk.

A szűrő tisztítása is roppant egyszerű, a mellékelt injekcióval tiszta vizet kell pumpálni bele. Bár a szűrőt így formában lehet tartani, annak használhatósága mégis véges (a filterek telítődése miatt). Hivatalosan 1500 liter folyhat át rajta, ez az a mennyiség ameddig a gyártó garantálni tudja a víz teljes tisztítását. Az Etekcity ezt nagyjából egy év használatra becsüli, de ha valaki nem jár túrázni minden hétvégén, akkor valószínűleg tovább is tarthat ennél.


Kiegészítőként jár még egy plusz filter is a termékhez, amit akkor érdemes használni ha nagyon zavaros vagy iszapos, koszos a víz, amiből inni akarunk. Ilyenkor ezzel plusz szűréssel könnyedén ihatóvá lehet tenni ezt a vizet is. Adnak hozzá egy gumicsövet is, ami akkor lehet segítségünkre, ha nem érjük el közvetlenül a vizet, valamint adnak vele egy könnyű víztároló zacskót, és a már említett tisztító pumpát.

Az Etekcity Water filter kitűnő eszköz lehet minden túrázáshoz (vagy apokalipszishez), és sokáig képes garantálni a tiszta vizet, szinte bármilyen forrásból. Az Amazonon $30 dollárért kapható, bár jelenleg épp csak $19 dolláros akciós áron van feltüntetve.