Az okostelefonok egyik nagy előnye a kompaktság, mobilitás; és ezzel együtt jár az is, hogy a kijelzők méretének növelése véges – de legalábbis akkora sosem lesz, mint egy TV-nek. Kivéve, ha van egy ilyen kütyünk hozzá.

RIF6 Cube Mobile Projector

A telefon kijelzők rengeteget fejlődtek az elmúlt évek során, felbontásban, minőségben, képsűrűségben pedig már rég lehagyták az átlagos tévéket is. Azonban a kijelzők mérete az eszköz funkciójából adódóan nem tud nagyon növekedni, így a filmeket még mindig a tenyerünkön hordozzuk – sajnos kis kijelzőn. A RIF6 fejlesztése azonban nyújthat egy elég jó alternatívát.

RIF6 Cube Mobile ProjectorA Cube Mobile Projector egy apró, mobilis kivetítő, ami egy csapásra orvosolhatja a kis kijelző fölött való tömörülést, ha egy nyaralás során esti mesét akar nézni a család. A projektor legnagyobb előnye a mobilitás; a nagyjából 0,13kg-os kütyü 5x5x5cm nagyságú, így nem fog sok helyet foglalni a táskában.

A kis mérete ellenére rendkívül hatékony tud lenni. A Cube által falra vetített kép 120″ átmérőjű, a felbontása pedig 854x480p. Ez nem lesz a legmagasabb minőség, viszont elég jó egy kis doboztól, illetve a mesenézős/fotónézegetős igényeket bőven ki fogja elégíteni.

A kütyühöz HDMI kábel segítségével fogunk tudni csatlakozni, szinte bármilyen erre alkalmas eszközzel. A kábel – ahogy sok más kiegészítő is – jár a termék mellé. A projektor LED-es megoldást használ, ami 50 lumen fényerősséggel lesz képes kivetíteni a képet. Ez elég jó, de azért a sötét szobát igényelni fogja, hogy minden jól látszódjon. A Cube-ba lehet egy microSD kártyát is behelyezni, ekkor a rajta lévő képek/videók kerülnek automatikusan kivetítésre. A Cube projektorhoz sok kiegészítőt ad a gyártó, MHL, HDMI és microUSB kábelek mellett jár hozzá külön töltő, távirányító(!) és egy nagyszerű tripod állvány, amivel bármilyen helyzetben rögzíthető a projektor.


Alapvetően elég klassz eszköz a Cube Mobile Projector, sok esetben jó megoldás lehet a kis kijelzőkre. Utazás mellett akár egy prezentációt is megtarthatunk vele a telefonunkról, de ez esetben kérjük majd a tárgyaló sötétítését. A RIF6 terméke a gyártó honlapján $300 dollárért kapható.