A droPrinter egy igazán különleges kis nyomtató, kifejezetten telefonokhoz. Ha gyorsan akarunk nyomtatni és kis méretben is megfelel a végeredmény, akkor jó választás lehet ezt a kis kütyüt csatlakoztatni a telefonunkhoz.

droPrinter iPhone-al

A droPrinter projekt közösségi finanszírozással indult, és hamar népszerű is lett a támogatók körében. A kütyü különlegessége az egyszerűség és a mobilitás. Az apró szerkezetet könnyen magunkkal vihetjük akár a táskában, hiszen bármikor jól jöhet gyorsan kinyomtatni valamit. A készülék lelke egy nagyfelbontású nyomtatófej, aminek segítségével hőpapírra tudunk nyomtatni. Továbbá nagy előnye ennek a típusnak, hogy rendkívül olcsó a fenntartása. Ez azt jelenti, hogy nem lesz szükség tintapatronokra, vagy más alkatrészekre, csupán a papírt kell utántölteni (ami szinte bármely papírírószer boltból olcsón beszerezhető).

NyomtatásA kis nyomtatóhoz Bluetooth-on keresztül tudunk csatlakozni, például a saját applikációján keresztül (ez elérhető Androidra és iOS-re is). Innentől már nyomtathatunk üzenetet, képet, weboldalt sőt, gyakorlatilag bármit, ami a telefon kijelzőjén megjelenik.

Ez a kis nyomtató alkalmas lehet gyors dekoráció készítéshez, vagy ajándéklap díszítéséhez az ismerősünk születésnapjára (ami teljesen kiment a fejünkből, és gyorsan kell pótolni úgy, hogy ne tűnjön gyors pótlásnak)…de lehet akár apró színezőt is nyomtatni a gyereknek, ha unatkozik az orvosi rendelő várójában.

Meglepő lehet, de az eszköz egyben powerbank-ként is funkcionál; a telefonunkat USB kábellel csatlakoztatva tudjuk tölteni a droPrinterrel.

A droPrinter egy aranyos eszköz, aminek végtelenül egyszerű a használata, és a használatát csak a kreativitásunk szabályozza. Az ára sem vészes, nagyjából $60 dollárért beszerezhető.