Mi lesz ha párosítjuk a síelést a hegyi biciklizés extrém művészetével? Megszületik a sílécek egyik legkényelmesebb alternatívája; a síbicikli. Nem kell fel és lecsatolni, könnyen szállítható, és ugyanúgy használható mint a lécek; ezt kínálja a Snogo.

Ez az amerikai szabadalom, egy elég különleges élményt kíván nyújtani a téli sport szerelmeseinek. A kínlódós, instabil és a sokszor – valljuk be – kényelmetlen sílécek helyett kínál egy olyan alternatívát, ami első ránézésre talán furcsán hathat. Mégis hamar összegyűlt a síbiciklire $42 000 dollár a Kickstarteren, szóval lehetséges, hogy nem is rossz ötlet.

Snogo használat közben
Az eszköz működésének elve és alapja tulajdonképpen teljesen megegyezik a sílécekével. Olyannyira, hogy maga az eszköz is síléceken csúszik, amik úgy lettek kialakítva, hogy a különböző hóállapotokban egyaránt megállják a helyüket. A síbicikli egy legnagyobb előnye a stabilitás; mivel három lécen csúszunk, amit egy kormányozható stabil váz fog össze, így gyakorlatilag az esések száma a nulla felé fog közelíteni. Ráadásul a száguldás megszállotjainak is jó hír, hogy nagyobb sebesség mellett is teljes kontrollt gyakorolhatnak az eszköz felett.

A Snogo szétszedése is egyszerű
Az eszköz kompakt, egyszerűen és gyorsan szétszedhető-összerakható és mivel nem túl nagy, könnyen szállítható is. A gyártó honlapján kapható $1700 dollárért, azonban sajnos Magyarországra nem szállítanak egyelőre. A környező országok közül Ausztriába és Romániába lehet rendelni.