Hát bizony vannak találmányok, amelyek bármilyen ötletesek is, sajnos semmi értelmük nincs. Az alábbiakban a gitárosok példáján keresztül szemeztünk ki öt olyan eszközt amik nem is lennének rosszak, de valószínűleg senki nem fogja használni őket.

5. Roadie Tuner

Roadie Tuner - Futuristech

Hangoljuk be a gitárt egy mozdulattal! A koncepció nem rossz, a Roadie-t elég a hangolókulcsra helyezni, és ahogy pengetjük a gitárt az eszköz automatikusan behangolja. Igaz, ehhez előbb csatlakoztatnunk kell a telefonunkhoz, ami a hangot veszi, majd utasítja a Roadie Tunert a hangolásra. Ha már nincs kéznél egy rendes hangoló, akkor egy telefonra letölthető ingyenes appal is simán, pontosan be lehet hangolni a gitárt, tehát nem feltétlen indokolt ez az eszköz, de jó tudni, hogy ilyen is van.


4. Gibson Memory Cable

Gibson Memory Cable - Futuristech

A hangfelvevő kábel, ami – kapaszkodj – gombnyomásra felveszi a gitár hangját. De miért? Ha fel akarunk venni akkor felveszünk; telefonnal, looper pedállal, külső hangkártyával, iRiggel stb. de nem egy kábellel! Talán ezért van csődközeli helyzetben a Gibson, mert ilyen hülyeségeket gyárt ahelyett, hogy a gitárok minőségét javítaná..

3. Griffin Guitar Sidekick

Griffin Guitar Sidekick - Futuristech

Telefontartó a gitár nyakára. Oké; 1. Tanuld meg a dalt, 2. otthon bárhova le lehet tenni a telefont, az pedig aki élőben ilyennel a gitár nyakán lép fel…érdemes inkább a jó szólókkal kitűnni.


2. Pickmaster Plectrum Punch

Pickmaster Plectrum Punch - Futuristech

A pengetőgyártó kis „szerkezet” jópofa ajándék lehet gitárosoknak, de egy jó minőségű, kőporos pengető olyan gyártótól, aki ért hozzá (pl. Dunlop) 2-300 forint. Nem igazán van létjogosultsága ennek az eszköznek sem egy igazi gitáros életében.

1. String Strecha

String Strecha - Futuristech

Hát igen, az első helyezettünk nem mindennapi innováció. A húr nyújtó lényege a frissen felrakott húrok beállítása nyújtás révén, eddig oké. De ez mégis hogyan helyettesíthetné egy Guns ‘N’ Roses turné póló letépett ujját, vagy egy egyszerű rongyot amit otthon találtunk a szekrény mélyén, amivel ugyanúgy lenyújthatjuk a húrokat?!

 

Talán kissé negatív hangvételűre sikeredett ez a cikk, de tény, hogy ma már számos kacatot próbálnak rásózni az emberre. Te használod valamelyiket? Írd meg nekünk kommentben az érveidet, hátha megváltozik a véleményünk! 😀