Fantasztikusan elegáns, és rendkívül okos eszközzel rukkolt elő a Bryson Gardner, az Apple volt mérnöke. Ezzel a rendszámtábla kerettel többet senkinek sem lesz gond a tolatás vagy parkolás.

Pearl RearVision

A tolatóradar hasznos extra, de általában túl nagy luxus – legalábbis az autógyártók szerint. Az is igaz, hogy utólag sem egyszerű felszerelni vele az autónkat, a fúrás, kábelezés nem csak időigényes, de roppant drága is lehet. Erre kínál megoldást a Pearl RearVision.

A 2016-ben alapított Pearl vállalat első számú terméke egy roppant elegáns kivitelezésű tolatóradar rendszer, amit tényleg egyszerűen lehet telepíteni. A RearVision tulajdonképpen egy rendszámtábla keret, öntött alumínium kivitelezésben, ami kiválóan ellenáll a szélsőséges időjárásnak is. Ez a keret fel van szerelve két kamerával, amik 180 fokos szögben képesek közvetíteni a hátunk mögött lévő terepet. Az egyik kamera inkább az infravörös spektrumra van optimalizálva, azaz éjjel biztosítja a megfelelő képet, míg a másik nappal segíti tűéles képpel a tájékozódást.

A legnagyszerűbb újítása a terméknek – a hasonló megoldásokkal szemben – a napelem. Mivel a keret napelemmel működik, így a felszereléskor nem lesz szükség kábelezésre, ráadásul tölteni/elemet cserélni se kell benne sosem. Az akár felhőn keresztüli napsütésből nyert energiát a foglalatban lévő akkumulátor elraktározza, így egy napsütéses napon fel lehet tölteni a keretet akár egy hétre előre is.

pearlFontos része a terméknek még egy kis doboz, a Car Adapter, amit viszont már belül az utastérben kell elhelyezni. Ezt az autó OBD portjára kell csatlakoztatni, ami minden 1996 után készült autóban megtalálható. Ezen az eszközön keresztül kommunikál a telefon a kerettel, ráadásul ez a nyolcmagos kis szerkezet fel van szerelve olyan algoritmusokkal, amiknek köszönhetően azt is jelzi a telefonunk, hogyha túl közel tolatunk valamihez.

A szerkezet használható Android-os telefonnal és iPhone-nal is, a saját applikációjával. Képes Wifi és Bluetooth szabványon is kommunikálni, kinek melyik a jobb. A napelemes rendszer miatt pedig nincsenek további költségek vele.

Összességében ez a kis eszköz(park) rendkívül hasznos kütyü lehet annak, aki szeretne teljesen biztosra menni a tolatással. Viszont – révén, hogy volt Apple mérnökök dolgoztak rajta – az ára is kicsit húzós; az Amazonon jelenleg $500 dollárba kerül.