Nemrég bukkantam rá erre a jópofa kis gyertyára. Igaz gyertyának alig nevezhető, a Playbulb Candle ami leginkább egy Bluetooth-al is irányítható lámpa. A Mipow gyártmánya elég jól néz ki, és hasznos dolgokat is lehet vele, bár nem a rendkívüli hasznossága miatt fogjuk szeretni. A gyártó is egyértelműen kijelenti, hogy miért hozták létre ezt a terméket; azért, hogy az élet színesebb és vidámabb legyen. A Playbulb erre a célra tökéletesen megfelel.

Playbulb okosgyertya

A Playbulb Candle legjobb funkciója a telefonról történő irányítás. Bekapcsolás után le lehet tölteni Androidra és iOS-re a termékkel funkcionáló alkalmazást, amin belül Bluetooth kapcsolaton keresztül tudjuk állítani a gyertya színét, egyszerre akár többét is. Az appon belül tudunk még aktiválni különböző villogó és színváltó effekteket is, sőt egy gyertya szimulátor is van benne, aminek hatására az eszköz –  többé-kevésbé – úgy világít, mint egy igazi gyertya lángja. További jópofa funkció, hogy akár fotóról is kiválaszthatjuk a gyertya színét, bár ennek első hallásra nincs igazán sok értelme, de ki tudja. Ja, és az egyik legötletesebb része a terméknek, hogy ha belefújunk akkor elalszik a fény, mint egy igazi gyertyánál, tehát gyakorlatilag el lehet fújni az elektromos gyertyát is. Érdekesség, hogy ha a kialudt gyertyára fújunk rá, akkor… igen, visszakapcsol. Azért az igazi gyertya ilyet nem tud..!


Egyszerre több gyertya irányításával is lehet különleges eredményt elérni, sőt ebben rejlik az igazi ereje a terméknek. A kapcsolódó videón ez szépen látszik.

Elég nagy hátránya viszont a gyertyáknak, hogy nem akkumulátorral működnek. Bizony, a működéshez egyenként 3db ceruzaelem kell. Egy high-tech eszköznél az ember nem számít ilyesmire, de a gyártó valamilyen megfontolásból inkább emellett döntött. A három elemmel viszont legalább sokáig kihúzza a gyertya, és tölthető elemekkel a további költségek kérdése is megoldható.

Alapvetően aranyos termék, hangulatos dekoráció lehet a lakás (vagy akár a kert) számos pontján. További Mipow termékekkel összekapcsolva totális kontroll alatt tarthatjuk a lakás fényeit, színeit – mindezt a telefonunkról.

A Mipow Playbulb itthon is kapható, nagyjából 7 000,- forintos áron.