A FOBO Tire segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük a telefonunkon az autó kerekeiben lévő nyomást, bárhol bármikor.

FOBO Tire - FuturistechKülönleges kütyüt készítettek Malajziában, a FOBO vállalat mérnökei. A FOBO Tire egy jól átgondolt eszköz, ami hasznára lehet az autóval közlekedőknek. A kocsik gumiaiban lévő nyomást érdemes a megfelelő szinten tartani, ám ezt elég nehéz folyamatosan nyomon követni, és eltalálni, hogy mikor kell „most már tényleg” fújni a kerekekbe. Ezen próbál segíteni az eszköz, méghozzá a telefonunkkal való kommunikációval.

A FOBO Tire négy apró eszközből, és egy vezetéknélküli egységből áll. A négy kis szenzort a gumik szelepére kell  installálni, a központi egység pedig elhelyezhető a kocsiban – ez fogja a telefonunkra küldeni az információt, Bluetooth kapcsolat segítségével (Android és iOS).

A telefonon láthatjuk egyenként a kerekeket, ezek (elemeinek) töltöttségi szintjét, és persze a nyomást a kerékben. Az applikáció azonnal értesít, ha alacsony a nyomás egy kerékben, így idejében tudjuk orvosolni a problémát. Emellett a szoftvernek van egy, az applikációtól független felülete is, amely bármelyik program mellett képes futni, így például a navigációs app „fölé” oda tudjuk tenni ezt a kis widget-et, így egyszerre látva mindkettőt. Az applikációban egyébként egyszerre akár 19 autó guminyomását is tudjuk ellenőrizni, és másik telefonon lévő appnak is át tudjuk adni a jelet (pl. ha kölcsön adjuk a kocsit).


Az eszköz installálása, a szoftver telepítése és használata mind roppant egyszerű, ráadásul a gyártó mindenhez készített egy-egy segítő videót, ami bárki számára hozzáférhető a honlapjukon.

FOBO Tire - Futuristech FOBO Tire - Futuristech

Összesítve; a FOBO Tire – bár nem létszükséglet az autóba – hasznos kis eszköz lehet bárki számára. A szenzorok gyárilag elemmel érkeznek, és a gyártó szerint két évig is bírják, ezt követően pedig egyszerű a cserélésük is. Minden hasznossága ellenére a FOBO Tire azért elég drága autós kiegészítő; Amazonon $230 dollárért rendelhető.