Egy csapásra luxusérzetet kölcsönözhetünk az autónknak ezzel a néhány dolláros kütyüvel. Valószínűleg ez a legmenőbb autós kiegészítő.

Audi logó Audi logó

Korábban már írtunk egy eszközről (Kitt), ami mesterséges intelligenciát használva (Kitt) okosabbá teszi az autónkat (Kitt). Ezzel az eszközzel azonban a luxusautók egyik „legluxusabb” kiegészítőjére tehetünk szert az autónkban; ez a Shadow Light.

LogóEgy luxusautóban az egyik legnagyobb élmény (a hasítás mellett persze) az, amikor beleül az ember, mivel abban a pillanatban érzi, hogy ez már egy másik világ. Ezt az élményt erősíti az a funkció, amikor az ajtót kinyitva például egy Ferrarinál, meglátjuk a Ferrari emblémát a földre vetítve. Főleg éjszaka teljes az élmény, de a jobb projektorok talán nappal is látszanak. A földre vetített logó hatása nem marad el – pláne ha a Ferrari logó helyett mondjuk… Batman logóját választjuk…

A Shadow Light eléggé elterjedt, több gyártó is készít ilyen kütyüt. Vannak kifejezetten bizonyos autókra és típusokra is optimalizálva, tehát érdemes lehet az autó nevével rákeresni. Egyes modellek esetében találhatunk olyan eszközt, aminek már a hely is megvan az autóban, így ezeket lényegesen egyszerűbb lehet majd telepíteni (bár a többi esetben sem nehéz).

Hasznos lehet az a szolgáltatás is, ami bizonyos kínai gyártóknál megtalálható, nevezetesen az, hogy saját logót is lehet csináltatni. Ez általában egy néhány dolláros többlet, de valószínűleg megéri, amikor egy üzletpartner a kocsinkból kiszállva meglátja a cég logóját a földön.


A Shadow Light nagyszerű találmány, és mindössze néhány ($5-10) dollár darabja. Lehet párban is találni, úgy általában kedvezőbb az ár. Két párral pedig már az egész autót fel lehet szerelni a kütyüvel. Aliexpressen, Amazonon és Ebay-en is érdemes szétnézni, valószínűleg mindenki meg fogja találni a számára leginkább megfelelőt.