Lássuk be, elég sokunkkal előfordult már, hogy nehézségbe ütköztünk bizonyos gyümölcsöknél, amikor az édes belsőt szinte áthatolhatatlan külső takarta. Az egyik legkiválóbb példa erre az ananász, amit nagyon sokan nagyon szeretnek, és nagyon nehéz meghámozni.

Késsel nekiesni igazi időgyilkos tevékenység, ráadásul az eredmény sem mindig az igazi. Pedig egy jó hűs ananász-alapú koktél jól fog majd esni a rohamosan közelgő nyári forróságban. Mi tehát a megoldás?

Rendkívül bölcs emberek egykor megalkották a kereket, most pedig hasonló kaliberek hozták el számunkra az ananász hámozót. Ez a végtelenül egyszerű szerkezet bizony tényleg nagyszerű segítségnek bizonyul az ananász hámozásában. Kialakításánál már csak a használata lehet egyszerűbb:

Ananász meghámozása otthon

Miután egy éles késsel lecsaptuk az ananász fejét, meg kell keresni a közepét, amiben segít az ananász közepén elkülönülő kerek „törzs” vagy mag, amely egyébként nem is ehető (vagy legalábbis nem tartozik a finom részek közé). Erre a törzsre rá kell nyomni a szeletelőt – amin direkt ki van alakítva erre a hely – majd egyszerűen tekerni, mint egy konzervnyitót. Ha teljesen leértünk, akkor már csak ki kell húzni egyben az egész belsőséget, ami már spirál szerűen fel is van szelve. Ennyi.

Az ananász szeletelő tényleg nagyszerű találmány. A Statko gyártmánya kétféle méretben is kapható;

egy kisebb (3” penge), ami a kicsi és közepes méretű ananászokhoz tökéletes,

és egy nagyobb (3.75” penge), ami a közepes és nagy méretű ananászokhoz lett kivitelezve.

A hazánkba eljutó ananászokhoz valószínűleg tökéletes lesz a kisebb is, de aki Brazíliában lakik annak inkább a nagyobb pengés változatot ajánlanám.

Itthon nem nagyon lehet kapni, de Amazonon az ára a kisebbnek $12 körül van, míg a nagyobb kb. $16.