A betegségekkel vívott harcban leginkább az orvostudományra és a gyógyszerekre támaszkodunk. De miért ne segíthetnének a tech kütyük is?

Kinsa okoshőmérő

Miután ma már minden okosítva van, és csatlakozik a telefonunkhoz – az egészségügy sem maradhat ki a fejlődésből. Sőt, itt van szükség leginkább az innovációra. Szerencsére az orvosi eszközök is rohamosan fejlődnek – olyannyira, hogy bizonyos fejlesztések már a hétköznapi emberek számára is elérhetők. A Kinsa termékei talán nem váltják meg a világot, de segítséget nyújthatnak a hétköznapokban. Ez tehát a Smart Thermometer, azaz az okos hőmérő.

Miért van szükség arra, hogy a hőmérő is okos legyen?Kinsa okoshőmérő

A legalapvetőbb funkció a telefonnal való összehangolás. A Kinsa applikációja elérhető Androidra és iPhone-ra is, és érdemes is letölteni. Az applikáció ugyanis nem csak a hőmérő adatait mutatja, hanem valós időben történő segítséget is nyújt, a különböző helyzetek kezelésére. Az alkalmazás segítségével például azonnal megtudhatjuk mi a teendő, ha a hat hónapos gyermekünknek 39 fokos láza van, vagy ha a rá vigyázó nagymamának csak 34 fok a testhőmérséklete.

Természetesen az adatok tárolása az elsődleges haszna az appnak (az aktuális testhőmérséklet kijelzése mellett persze), mivel így folyamatosan mérhetjük a gyerekek, vagy éppen a saját testhőmérsékletünket. Tudhatjuk például előre, hogy melyek lesznek a kritikusabb időszakai az évnek, vagy megmutathatjuk a doktornak amikor a betegelőzményekről kérdez. Az alkalmazás a gyógyszer bevételére is emlékeztet, ezt folyamatosan összehangolhatjuk a hőmérsékletünkkel, így azt is egyből tudjuk majd, hogy mikor nincs már szükség a pirulákra.

Hogyan működik az eszköz?

A Kinsa három típust dobott piacra (ami tulajdonképpen kettő); a Smart Stick-et, a Smart Ear-t és a Sesame Street kiadást, ami igazából a Smart Ear Elmo köntösben. A Smart Stick egy hagyományos hőmérő, annyi különbséggel, hogy a végét a telefonunk fülhallgató bemenetére kell csatlakoztatni. Ennek az típusnak nagy előnye, hogy nem kell bele elem, nem kell Bluetooth-al bajlódni – csak bele kell dugni az eszközt a telefonba (vagy a hosszabbítókábelbe), és az applikációval kommunikálva máris üzemkész. A Smart Ear típus képes telefon nélkül is működni, az adatokat egy kis kijelzőn mutatja számunkra. Ennek a végét a fülbe kell helyezni, aminek nagy előnye, hogy nem kell feltétlen felébreszteni a gyereket egy hajnali lázmérésre. Ez a típus Bluetooth-on kommunikál a telefonunkkal, így természetesen itt is láthatjuk az összes adatot úgy, mint a Smart Stick-nél. A Sesame Street pedig magáért beszél – Elmo belenéz a fülbe és megmondja mi a baj.

Kinsa okoshőmérő

Összegzés

A Kinsa által forgalomba hozott okoshőmérők segítségünkre lehetnek a mindennapokban, és hasznos tanácsokat is kaphatunk a hozzájuk járó applikációból. Működésük, használatuk, tisztításuk egyszerű; és az eszköz mégis roppant hatékonyan működik. Mindhárom típus kapható a Kinsa honlapján; a Smart Stick $20– a Smart Ear $40-, a Sesame Street pedig $50 dolláros áron.

 

Ha nem szeretnél lemaradni a további hasznos kütyükről, akkor lájkold a Facebook oldalunkat, és maradj naprakész!