A jelenleg legsürgetőbb megoldandó feladata az emberiségnek továbbra is a koronavírus elleni harc. A legtöbb, amit tehetünk az, hogy otthon maradunk, de szerencsére emellett segíthetünk magunkon és családunkon néhány frappáns kütyüvel.

 

1. Okoslázmérő

 

Korábban került már ki cikk a blogra erről az okos kis kütyüről, most azonban aktuálisabb, mint valaha. A Kinsa Smart Thermometer dióhéjban annyi tud, hogy az adott korú és egészségi állapotú betegnek konkrét információt és utasításokat ad, hogy mi a teendő a mért láz esetén. Emellett az adatokat visszamenőleg el is tudja tárolni, így fel lehet készülni előre az év veszélyesebb időszakaira.

 

2. MedWand

 

MedWandMedWand

Ez egy nagyon érdekes kis kütyü, lehet kerül majd ki egy külön cikk is róla, ugyanis ez lehet az orvoslás jövője. A kütyü lényege a távorvoslás megvalósítása, egy apró multifunkciós eszközről van szó. Segítségével az orvos szinte minden alap, rutinvizsgálatot el tud végezni távolról, mint például torok-, orr-, fül-, szem-, és bőrvizsgálat egy nagy felbontású kamerával, pulzusmérés, véroxigénszint mérés, a szívritmus-, a tüdő-, a légzés meghallgatása, vagy akár alapszintű EKG mérés. Az orvos azonnal javaslatokat tehet, gyógyszereket írhat fel és a kütyü háttérrendszere eltárol mindent.

 


3. Érintésmentes szappan adagoló

 

Dettol érintésnélküli kézmosó készülékDettol érintésnélküli kézmosó készülék

Ez talán nem olyan jövőbeillő, mint az előzőek, de mégis nagyon hasznos tud lenni. A kézmosás minden fertőzés és járvány megelőzésének alapja, és a lehető legjobb megoldás, ha egy érintés nélküli adagoló adja a fertőtlenítő szappant. Amilyen egyszerű, olyan okos és hasznos!

 

4. Légszennyezés szűrő

 

Atmotube Plus Atmutube Pro

Bár a koronavírus cseppfertőzéssel terjed, a levegő szennyezettségének vizsgálata szintén nem árthat, hogy a szervezetünk minden irányból védve legyen. Az Atmotube Plus és Pro kis kompakt eszközök, a levegő szennyezettsége mellett mérik a közvetlen hőmérsékletet, páratartalmat sőt, még az atmoszféra nyomást is. Megér egy rápillantást!

 

5. Szűrő maszk

 

Atmotube MaskAtmotube Mask

Habár a legtöbb maszk viselése semmit nem ér a koronavírus ellen, viselésével csökkenthetjük mások megfertőzésének esélyét. Ha már maszk érdemes magas minőségű, jól szűrő mégis lélegezhető maszkot választani, és akkor már egyúttal miért ne védjen a légszennyezés ellen is? Az előző kütyü gyártója készített egy maszkot Atmotube Mask néven, ami 4 réteges szűrővel szűri a pollent, a füstöt és a levegőben terjengő szennyeződések nagy részét.