Előfordulhat, hogy fejtörést okoz kitalálni mikortól közepesen átsütött a steak, és mikor közepesen nyers még. A következő kütyü főleg a kezdőknek, de a tapasztaltabb grill-mestereknek is jól jöhet.

Steakchamp

A jól elkészített steak titka…mindenkinél más. Azonban az átsütés különböző szintjeit mindenki igyekszik pontosan eltalálni, hogyha valaki jól átsütött steak-et kér, az ne csak közepes legyen. Sokszor vékony a határ a szintek között, de a technika már itt is a segítségünkre lehet.

A Steakchamp egy különleges eszköz, ami egyszerűen és hatékonyan működik. A leginkább egy lázmérőre hasonlító kütyüt bele kell dugni a húsba, és az jelzi majd mikor mennyire van átsütve a steak. Az eszköz rozsdamentes acélból készült, és egészen 500 C fokig bírja a hőt. A hozzá járó tartóval lehet aktiválni, és ez egyben a húsból való eltávolításban is a segítségünkre lesz.


Az eszköz elején található kis LED három színben világít, így jelzi a különböző színekkel az egyes fázisokat. Az eszköz három fokozatot képes jelezni: zöld színű az angolos MR (medium rare), sárga a közepes MED (medium) és piros a félig átsült MW (medium well).

A Steakchamp nem csak steak sütéséhez használható; hal, kacsa, disznó, bárány vagy akár szarvas sütésére is alkalmas.

Steakchamp

Jó hír, hogy ha több steak-et sütünk egyszerre, akkor is elég egy darab Steakchamp – ha egyszerre tesszük fel a húsokat a tűzre. A kütyü elemmel működik ugyan, de a gyártó szerint ez nem merül le azalatt az 1-2 ezer használat alatt amíg az eszköz működik, tehát az elemcserélésére sem lesz szükség. Használat után egyébként magától kikapcsol 5 percen belül, de ha nincs használva akkor is leáll magától félóra után (ha nem emelkedik drasztikusan a hő körülötte).

A Steakchamp hasznos lehet a kerti sütögetés/grillezés és a steak sütés szerelmeseinek is, vagy akár az éttermi szakácsok titkos fegyvere is lehet. Bár tény, hogy fogyó eszköz, de az átlag 1-2 ezer alkalom azért elég sok sütést jelent, így valószínűleg több évig is használható marad (2 éves gyártói garanciával). Az ára viszont ehhez képest elég magas; itthon a Steakchamp hivatalos oldalán többféle kiszerelésben is kapható, de minimum 16 990,- forintért.