Feltapad, megszilárdul, nem jön le. Ami a villanyszerelőknek a szigszalag- és a kőműveseknek a purhab- , az mindenki másnak a Sugru!

Sugru - Futuristech

A ház körül lévő dolgok elég gyakran elhasználódnak, ám sok esetben elég lenne egy kis segítség ahhoz, hogy ne kelljen kidobni/cseréltetni az adott eszközt. Ezen esetek nagy többségében segítségünkre lehet a Sugru, ami egy fantasztikus anyag és találmány.

A Sugru lényege a szabadon formálhatóság; a felbontást követő 30 percben ugyanis pontosan úgy alakíthatjuk az anyagot, ahogy szeretnénk, mintha gyurmával játszanánk. Azonban félóra elteltével az anyag megszilárdul, és stabil marad, ráadásul egy rugalmas gumi-szerű anyagként, ami nem fog repedezni vagy széttörni.

A Sugru felhasználhatósága így gyakorlatilag végtelen; megjavíthatjuk vele a megtöredezett végű töltő kábelünket, az alul csöpögő konyhacsapot, vagy akár a lyukas gumimatracot is. De a Sugru nem csak javításra lesz alkalmas; mivel az anyag gyakorlatilag szinte bárhol megtapad, így megfelelő kreativitással egészen új dolgokat is alkothatunk vele, például egy ablakra rögzített „lebegő” fűszernövénykertet is kialakíthatunk a konyhában, vagy fogasokat tehetünk a zuhanyzóba.

 Sugru - Futuristech
Sugru - Futuristech  Sugru - Futuristech

Az anyag a megszilárdulása után hőálló lesz (-50/+180), teljesen vízálló lesz, és teljesen csúszásmentes, rugalmas marad. Ez azt jelenti, hogy a szélsőségesebb időjárások következtében se fog lepottyani a kertben, és a zuhanyzóban és fogja leoldani a víz. Az anyag felhasználásával kapcsolatban a gyártó is a segítségünkre lesz; részletes videókkal és ötletekkel várják a vevőket a honlapjukon, amik nagy többségben valóban hasznos tartalmak.


Az anyag a tulajdonságaihoz és használhatóságához képest nem is drága; egy hármas csomag (3x 5 gramm) £7 fontba kerül a gyártó honlapján, plusz £2,4 font a szállítás Magyarországra.