Az EvaPolar kompakt, dizájnos, vízzel működik és tényleg lehűtí a levegőt körülötted. Pontosan ez kell minden irodába a nyárra!

EvaPolar

Klíma. Ez egy kényes kulcsszó minden nyár elején, ami hosszú vitákat és rossz, de drága döntéseket eredményezhet. A legtöbb klíma ugyanis drága, zajos, nagy méretű és nagy fogyasztású. Az EvaPolar mindezt megpróbálja orvosolni, és úgy tűnik elég jól csinálja.

EvaPolarA klímák alapvetően gáz halmazállapotú anyagok kompresszálásával, majd tágításával képesek olyan dermesztő hideget fújni a helyiségbe, ez azonban több hátránnyal is jár (amit fentebb soroltunk). Létezik viszont más megoldás is, ami alapvetően elhagyja ezeket a problémákat, viszont nem is olyan hatékony; ez a párologtatás. A víz elpárologtatásával is lehet hűvöst csinálni, de ez korántsem lesz olyan hideg, mint ha a másik eljárást alkalmaznánk. Viszont egy néhány négyzetméteres környezetben pont elég lehet.

Az EvaPolar vízpárologtató rendszert használ, ami egyszerűbb működést eredményez, és nagy előnye, hogy vízen és áramon kívül semmi másra nem lesz szüksége. A gyártó adatai szerint a szerkezetből kiáramló levegő akár 17°C fokra is lemehet, és egy tartály vízből akár 4-6 órán át tud folyamatosan hűteni, a szoba hőmérsékletétől függően. Az eszköz a közvetlen környezetében; nagyjából 2-3 négyzetméteres területen működik a leghatékonyabban, ezen belül viszont ténylegesen érezteti hatását, és egy kellemesen hűvös klímával vehet körül minket az egyébként forró irodában.

Az eszköz pont erre lett kitalálva, így ez a külsején is meglátszik. Szép, dizájnos megjelenésével az EvaPolar könnyen be tud illeszkedni egy elegáns környezetbe, amit a beépített hangulatfény is elősegít. Ez a vizet világítja meg, és a színe mellett az erőssége is állítható. Az EvaPolar a hűtés mellett egy szűrő segítségével tisztítja is a levegőt, sőt, egy kis mértékben párásítja is a környezetünkben, ami a gyártó szerint jót tesz a bőrnek és a hajnak. Az eszköz egyébként megfelel az amerikai és az EU-s fogyasztóvédelmi szabályoknak is, és a gyártó egy 1 éves garanciát is vállal rá.


Az EvaPolar egy roppant hatékony kis eszköz, ami bármelyik irodában megállja majd a helyét a közelgő nyári kánikulában. MicroUSB csatlakozóval működik hálózatról (ehhez lehet választani EU-s szabvány töltőfejet), vagy bármi ilyen jellegű töltő eszközről. Három színben is kapható; az alap fehér szín mellett fekete és kék kivitel is létezik, amik szintén szépek és elegánsak. Az eszköz honlapján €170 euróért kapható, ingyenes szállítással.

Ezt láttad már? – 7 legjobb, olcsó hűtő kütyü
(Teló ventilátor, mini-fridzsider és az EvaPolar olcsó verziója a cikkben!)