Egy szöveget beszkennelni bármikor jól jöhet – azonban formázható szövegként, már egyből a szöveges dokumentumba írni – az még jobb!

Scanmarker Air Scanmarker

A Scanmarker-t egy szövegkiemelő ihlette, az alapító egyetemista éveiben. Kellett, hogy legyen egy gyorsabb és hatékonyabb módja a fontos részek kiemelésének és összegyűjtésének. Az eszköz pontosan ezt a célt szolgálja, rendkívül innovatív módon.


A Scanmarker egyik előnye, hogy a gyorsképelemző processzorának és fejlett OCR szoftverének köszönhetően a hagyományos szkennereknél jóval gyorsabban lehet elérni az eredményt; gyakorlatilag ahogy húzzuk a szöveg fölött, a kijelzőn már meg is jelenik az adott szöveg. Ám mégsem ez a legjobb funkciója, hanem a bevitt szöveg szerkeszthetősége. Az innováció és az eszköz alapja ez, hogy úgy lehet bevinni a szöveget vele, mintha legépelnénk, csak annál vagy ötször gyorsabban. A szöveget be lehet vinni bármilyen szövegszerkesztő programba, tehát a bevitt szöveg akár azonnal el is menthető írott dokumentumként.

Scanmarker

Nem csak programokba, hanem böngészőbe is lehet szkennelni – azaz ha egy kinyomtatott emailt szeretnénk tovább küldeni, akkor egyből az email kliensbe is lehet szkennelni a dokumentum tartalmát, ami utána ugyanúgy szerkeszthető lesz.

További elképesztő funkciója a kütyünek, hogy valós időben fordít is. Ez azt jelenti, hogy ha elhúzzuk egy külföldi szöveg felett, akkor a szövegszerkesztőben már egyből magyarul fog megjelenni az adott szöveg. Az eszköz több, mint 50 nyelven tud, köztük magyarul is.

Még mindig nincs vége a funkciók sorának… ugyanis a Scanmarker a szkennelés mellett fel is olvassa nekünk az adott szöveget, a beépített hangszórója segítségével. Ez új utakat nyithat a tanulásban, sőt a diszlexiával küzdő tanulóknak is nagy segítségére lehet.

Na, még egy utolsó funkció; vonalkódot is le lehet olvasni vele. Elvileg a vonalkód alapján ki tudja nyerni az adott termék árát és információit a szerkezet, de ez nem biztos, hogy hazánkban is működik. (De természetesen várjuk az olvasói visszajelzéseket!)


Az eszköznek két típusa is kapható; a sima Scanmarker vezetékes, és számítógéppel, illetve Mac-el használható, a Scanmarker Air pedig Bluetooth-al is fel van szerelve, így ez használható bármilyen Androidos telefonnal/tablettel, illetve iPhone-al/iPad-el. Az Air természetesen használható géppel is; jár hozzá egy kis Bluetooth stick, amivel ugyanúgy lehet használni, mint a vezetékes verzióját. Ez utóbbihoz jár egy USB töltő is, az előbbihez ez – mivel az eleve USB kábellel működik – nem szükséges.

A Scanmarker tehát egy hihetetlenül sokoldalú eszköz, és valóban roppant hasznos lehet nemcsak tanuláshoz, hanem bármikori gyors szkenneléshez, akár irodába, vagy üzleti konferencián. A Scanmarker.com oldalról rendelhető az eszköz két típusa; a Scanmarker $70 dollárért, a Scanmarker Air pedig $90 dolláros előrendelési áron, vagy $110 dolláros azonnali áron készletről.