Elérkezett a hónap vége, így készítettünk egy top listát a májusban bemutatott eszközökről. Most ezek közül is a legjobb öt kerül röviden bemutatásra.

5. SGNL

Az SGNL egy okosszíj, aminek segítségével telefonálni lehet. Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz, és a szíjon található gombbal fel is lehet venni a hívást. Az érdekes része a dolognak az, hogy a hangszóró jelen esetben mi magunk vagyunk, az eszköz ugyanis BCU technológiát használ, ami azt jelenti, hogy a hangokat rezgéssé alakítja át. A hangot úgy fogjuk újra hallani, ha az ujjunkat a fülünkhöz érintjük, ugyanis a rezgéseket a testünk fogja elvezetni, és a fülünkben alakul újra hanggá! Ez nemcsak innovatív, de roppant biztonságos is; az így képződő hangot biztosan csak mi fogjuk hallani. A szíjat hozzá lehet kapcsolni hagyományos órákhoz és okosórákhoz is, vagy használható teljesen magában.

Olvasd el a teljes cikket: Ha nagy leszek, Bluetooth headset leszek


 

4. Collar Perfect – Travel Iron

A Travel Iron már a nevében is összefoglalja a lényeget; hordozható vasaló. Az eszköz kompakt és mobilis, így kiválóan alkalmas utazáshoz. Előnyös a kialakítása, mivel tényleg könnyen vasalhatóvá teszi az amúgy elérhetetlennek tűnő részeket. Az utazáskor meggyűrődött inget/pólót/ruhát könnyen helyre lehet igazítani a Travel Ironnal, ami egy csipeszre emlékeztető módon a legapróbb ráncokat is képes elérni. A Travel Iron emellett szét is nyitható, így teljes értékű vasalóvá változva. Az eszköz 110V és 220V voltos hálózaton működik, tehát ez sem lehet akadály.

Olvasd el a teljes cikket: Így lehetsz elegáns bárhol, bármikor


 

3. Everlast Notebook

A füzet, ami sosem telik be. Így lehetne összefoglalni ezt az okos szabadalmat, ami tényleg hasznos lehet a füzetre szorulóknak. A füzet lapjairól nedvesség segítségével hibátlanul eltávolítható minden tartalom, így újra fel lehet használni. Ám, mivel ettől még nem tartana örökké, a gyártó gondoskodott arról is, hogy a törölt tartalom ne tűnjön el végleg. A füzethez járó applikáció segítségével könnyen és szépen be lehet szkennelni a telefonunkkal a füzet tartalmát, aminek a lapjai, a szélei tökéletesen alkalmazkodnak ehhez. A füzet így nem csak újra írható, de a digitalizálásban is segít.

Olvasd el a teljes cikket: A füzet ami nem telik be2. Dashbot

A fedélzeti mesterséges intelligencia, a Dashbot egy nagy lépés lehet az autók „felokosításában”. A Dashbot Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz, és teljesen hangvezérelt (sajnos csak angolul). Ezután már csak az utasításainkat várja, ami lehet valamilyen konrét zenének a lejátszása, vagy egy bizonyos rádiócsatorna indítása is. A zenélésen kívül kérdezhetünk a Dashbot-tól, ami a telefonunkon keresztül az interneten keresi meg számunkra a választ, például egy hírességről, vagy filmről. Ezen kívül be tudja mondani, hogy ki hív minket, amit persze fel is lehet venni, vagy felolvassa az üzeneteinket is akár. Mindemellett teljes értékű navigációs rendszer is lehet, a telefonunkon lévő térkép alkalmazáshoz kapcsolódva. Érdekesség; az eszköz külsőre is hasonlít Kitt-re, a Knight Rider beszélő autójára.

Olvasd el a teljes cikket: $50 dollárért megveheted Kitt-et a kocsidba


 

1. Scanmarker

A digitális szövegkiemelő rengeteg funkcióval bír, ám a leghasznosabb ezek közül a gyors szkennelés, ami a szkennelt szöveget formázható szövegként viszi be a telefonunkba, vagy a számítógépen az adott programba. Az eszközt csak el kell húzni a szöveg felett, és az már meg is jelenik a kijelzőn. Ezután ez a szöveg olyan, mintha begépeltük volna, kedvünk szerint szerkeszthetjük. A másik hasznos funkciója a valós időben történő fordítás, ami magyar nyelven is működik. Ez azt jelenti, hogy ha egy angol szöveget szkennelünk be, akkor a bevitelt követő 1-2 másodpercben, már egyből magyarul jelenik meg az adott szöveg.

Olvasd el a teljes cikket: Gépel helyettünk, és még le is fordítja


 

Ha nem szeretnél lemaradni a további hasznos kütyükről, akkor lájkold a Facebook oldalunkat!