Vége van a júniusnak, így ismét elkészült az összefoglalónk a hónapban bemutatott eszközök 5 legjobbikáról. Ezeket nézzük most át röviden:

(A májusi Top 5-ös listát ide kattintva el tudod olvasni)


5. FLIR Scout TK

A FLIR gyakorlatilag egy távcső, amibe ha belenézünk egy apró kijelzőn szépen elkülönült hőforrásokat láthatunk, akár száz méteres távolságig. Az eszköz többféle színárnyalatot is képes mutatni, így mindig hozzá tudjuk állítani a különböző fényviszonyokhoz. A kis kompakt FLIR egyszerűen kezelhető és szállítható, a tetején lévő gombokkal pedig felvételt is tudunk készíteni vele (videót, fotót egyaránt). Az ütés és vízálló eszköz egy töltéssel 5 órán át lesz szolgálatunkra, és összességében tényleg hasznos kütyü lehet akár vadászaton akár bevetésen.

Olvasd el a teljes cikket: Egy igazi kémkütyü, nemcsak kémeknek4. Pyro Mini

A bűvészek trükkjeinek egyik visszatérő eleme az állandó tűz és lángcsóva, ami alatt eltűnnek a dolgok. Ennek a „varázslatnak” az egyik lehetséges eszközéről rántottuk le a leplet, ami egyszerűen fogalmazva egy lángszóró karkötő. A Pyro Mini piropapír és cellulóz-nitrát segítségével apró tűzgolyókat fúj elénk a levegőbe. Ez kisebb kézi trükkökhöz, tárgyak eltüntetéséhez kiválóan alkalmas segédeszköz. Elsősorban bűvészeknek lett kitalálva, de természetesen más célokra is használható (feltéve, hogy élőlénynek nem ártunk vele).

Olvasd el a teljes cikket: Tűz az ingujjból? Íme a lángszóró karkötő3. 3D Doodler Create

Bár a 3D nyomtatás egyelőre még nem terjedt el széles körben, azért szerencsére egy-egy gyártó gondol az átlag háztartásokra is, ahova jól beilleszkedhet a 3D Doodler nyomtató tollja. Ez a nyomtató olyan kicsi, hogy egy toll méretével büszkélkedhet, így egy roppant kompakt kis kütyüről van szó. Az eszközt a levegőben húzva tudjuk adagolni a műanyagot, így ha húzunk egy csíkot a levegőbe az ott marad, egyből megszilárdul. Így egészen klassz dolgokat lehet vele készíteni, de azért természetesen ez még nem egy teljes értékű 3D nyomtató.

Olvasd el a teljes cikket: Nyomtatótoll – 3D nyomtatás elérhetőbb áron


 2. Nanohold

Sok esetben jöhet jól, ha nem kell a kezünkben tartani a telefont, hanem azt az előttünk lévő bármilyen felületre könnyen, gyorsan feltapaszthatjuk. Ebben lesz segítségünkre a Nanohold tapasz, amit ha felhelyezünk a (bármilyen) telefonunk hátlapjára, akkor utána megnyílik előttünk az imént említett lehetőség. A Nanohold mikroszkopikus tapadókorongokkal rendelkezik, így tulajdonképpen a vákum tartja majd fent a telefont a különböző – szinte bármilyen felületen. Jó hír, hogy a telefonunk nem fog ragadni tőle, nem lesz ragacsos semmi a környezetünkben, mivel a technológia miatt szerencsére nincs szükség semmilyen ragadós anyagra a működéséhez.

Olvasd el a teljes cikket: Ez lehet az állandó-telefontartó harmadik kezünk1. EvaPolar

A nyárra való tekintettel természetesen a mobilklíma került az első helyre, praktikussága és aktualitása miatt is. Az EvaPolar ugyanis egy roppant kellemes eszköz lehet a forróságban, pontosabban a közvetlen környezetében az hőmérséklet lesz kellemes. Az eszköz ugyanis párologtatással állít elő hűvös levegőt, amihez nincs szüksége másra, csak vízre és áramra. Az EvaPolar képes lehűteni a közvetlen (2-3 méteres) környezetét; a belőle kiáramló levegő, akár a 17°C fokot is elérheti. Az eszköz emellett zajtalan és elegáns kivitelezésű, tehát akár az irodánkban is elhelyezhetjük, hogy a munkánkat segítse a kellemes idővel.

Olvasd el a teljes cikket: Készülj a nyárra saját mobil-klímával


 

Ha nem szeretnél lemaradni a további hasznos kütyükről, akkor lájkold a Facebook oldalunkat!